• Astăzi, 3.03.2024
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production

Asociația Podium

În anul școlar 2017-2018, am invitat 5 scriitori în 4 licee din Târgu Mureș: Székely Csaba și Alina Nelega la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Medeea Iancu la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Crista Bilciu la Colegiul Național „Unirea” și Attila Bartis la Liceul Vocațional de Artă.

10 pentru 2019

Dacă la început Asociația Podium a derulat proiectul exclusiv din fonduri proprii, în 2019 vom beneficia de cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), proiectul fiind selectat în cadrul sesiunii I/2019.

10 scriitori români și maghiari se vor întâlni cu elevi din 6 licee. Autorii care au acceptat invitația noastră sunt: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari,  Demény Péter și László Noémi.

În plus, vom dona câte un pachet de cărți ale autorilor invitați bibliotecilor liceelor partenere.

După fiecare întâlnire a unui scriitor cu elevii, pe lângă fotografii și relatarea clasică a evenimentului, colegele noastre, Miruna Lavinia și Szilágyi Panna, vor realiza un rezumat grafic.

De asemenea, vom iniția o serie de podcasturi cu fiecare dintre autori. Podcasturile vor avea o durată de 20-30 de minute și vor fi publicate pe YouTube și pe Facebook.

Pentru a afla mai multe informații despre proiect vă invităm pe site-urile bistos.ro (în limba română) și biztos.ro (în limba maghiară).

Sponsor „HARDCOVER”: REEA

Sponsor „PAPARBACK”: LIGIA VORO

Partenerii Asociației Podium în cadrul proiectului „Scriitori la școală” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureșrevista Vatra și revista Látó, iar parteneri media sunt Radio GuerrillaErdély TV, cotidianul Zi de Zi și Radio Târgu Mureș.

Proiect cofinanțat de AFCN.

Sursa​​​​​​​

Facebook Twitter
Cultură În Mureș
Descriere - Cultura.inmures.ro este o platformă culturală a județului Mureș, care promovează evenimente, proiecte și inițiative artistice din domeniile cinematografiei, teatrului, muzicii, literaturii și artei vizuale. Site-ul oferă informații utile despre instituțiile, organizațiile și persoanele implicate în viața culturală a județului, precum și despre oportunitățile de finanțare, participare și colaborare în domeniul cultural.
Piața Republicii, Nr. 41
+40 745.992.463
Târgu-Mureș
540110
România
[email protected]