• Astăzi, 11.05.2024
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production

VOTAȚI SIGHIȘOARA!

28.10.09 | Opinie RO

Dați o șansă Sighișoarei! Cetatea Medievală din Sighișoara este unul din cele 30 de monumente din țară care candidează la obținerea de fonduri pentru restaurare, adunate în urma Programului "Restaurare".

Scopul proiectului este acela de a strânge fonduri pentru monumentele istorice aflate în stare de degradare. Proiectul constă într-o competiție dusă de 30 de monumente istorice selectate, cum ar fi: diverse palate sau conace boierești, biserici, castele sau situri arheologice de importanță națională. Spectatorii vor juca rolul de juriu, fiind cei care vor decide prin vot care dintre cele 30 de monumente selectate va fi restaurat.

Campania durează zece săptămâni, iar în fiecare duminică programul 'Restaurare' va prezenta pe posturile TVR câte trei monumente, după care se așteaptă voturile spectatorilor, telefonic sau prin SMS. Monumentele cu cele mai multe voturi vor intra în finala care va avea loc în data de 1 decembrie, când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi fondurile donate de populație.

Reamintim că Sighișoara a obținut premiul "Bijuteria medievală a României" în cadrul galei Premiilor Turismului Elvețian.
Facebook Twitter
Cultură În Mureș
Descriere - Cultura.inmures.ro este o platformă culturală a județului Mureș, care promovează evenimente, proiecte și inițiative artistice din domeniile cinematografiei, teatrului, muzicii, literaturii și artei vizuale. Site-ul oferă informații utile despre instituțiile, organizațiile și persoanele implicate în viața culturală a județului, precum și despre oportunitățile de finanțare, participare și colaborare în domeniul cultural.
Piața Republicii, Nr. 41
+40 745.992.463
Târgu-Mureș
540110
România
[email protected]