• Astăzi, 29.04.2024
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production

Cum recunoști un cumpărător isteț?

10.07.12 | Opinie RO

Ieri, 10 iulie, târgul de carte urban BookLand a ajuns pentru prima dată și în Târgu-Mureș, în centrul comercial Promenada Mall. Locația a fost aleasă strategic de organizatori, aceștia dorind să fie „pe teritoriul tinerilor” (și nu numai!) în speranța că astfel vor reuși să ofere lecturii un loc mai important în viețile oamenilor.

Am ajuns destul de devreme ieri, când încă se muncea la aranjarea cărților pe standuri. Oricum, am hoinărit o vreme printre rafturi până să reușim să ne decidem care carte va fi norocoasa care va veni cu noi acasă și ne va încânta în următoarea perioadă. Decizia a fost una grea deoarece aveam din ce alege! Standurile sunt frumos organizate (pe categorii precum: beletristică, lifestyle și hobby, cărți pentru copii/adolescenți, turism, business/economie, muzică, filme etc.), dar chiar și așa, găsești la tot pasul pe cineva să te ajute să găsești ceea ce cauți. Noi, bineînțeles, am petrecut mai mult timp printre cărțile de literatură, unde am găsit nume mari, pornind de la Edgar Allan Poe, Ernest Hemingway, Stephen King sau Charles Bukowski până la  Octavian Paler, Andrei Pleșu, Ion Vianu, Mircea Cărtărescu și mulți, mulți alții. Din păcate, cărți în limbi străine nu prea am văzut, dar se găsesc pe site-ul book-land.ro o mulțime, de unde se pot achiziționa și ebook-uri sau audio-book-uri.



Am reușit să stăm de vorbă cu Doris Iancu, unul dintre organizatori, care ne-a spus câteva lucruri despre traseul târgului. Tocmai s-au întors din Bistrița și mai au trei săptămâni până ajung la jumătatea programului care ține până pe 24 decembrie, petrecând o săptămână în fiecare din cele 39 de orașe stabilite în acest an. Deși se află pentru prima dată la noi, târgumureșenii au primit conceptul de târg de carte urban cu brațele deschise.



La fiecare comandă de 50 de lei, cititorii beneficiază de o reducere de 5 lei și pot participa la tombola ce are ca premii cărți, filme sau muzică. Extragerea va avea loc în ultima zi a târgului. În plus, fundația Monicăi Tatoiu oferă cititoarelor ocazia de a-și îmbogăți garderoba cu rochii vintage, iar banii strânși din vânzarea acestora urmează să fie investiți în cărți pentru fundația „Noi citim”.

Iubitorii de carte mureșeni au la dispoziție în jur de 9000 de titluri, de la peste 70 de edituri pe care le pot găsi la Promenada Mall până duminică, 15 iulie.

Miclea Mădălina
Muscă Alexandra
Facebook Twitter
Cultură În Mureș
Descriere - Cultura.inmures.ro este o platformă culturală a județului Mureș, care promovează evenimente, proiecte și inițiative artistice din domeniile cinematografiei, teatrului, muzicii, literaturii și artei vizuale. Site-ul oferă informații utile despre instituțiile, organizațiile și persoanele implicate în viața culturală a județului, precum și despre oportunitățile de finanțare, participare și colaborare în domeniul cultural.
Piața Republicii, Nr. 41
+40 745.992.463
Târgu-Mureș
540110
România
[email protected]