Noaptea Muzeelor - Cultură și gastronomie
21 mai 2016, sâmbătă, 12:00-18:00 (participare gratuită)
Activități de pedagogie muzeală pentru copii
Recomandat pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3-11 ani
21 mai 2016, sâmbătă, 11:00-18:00 (participare gratuită)
Istoria breslei măcelarilor, obiectele familiilor de mezelari
Program de vizitare cu ghid
21 mai 2016, sâmbătă, 16:00-18:00
Clasicul și modernul, trecutul și viitorul fleicii, cu "Chef de parfum" Bíró Botond Boldizsár
Fleica este fără dubii cea mai renumită mâncare a Târgu Mureșului. Când și unde s-a consumat pentru prima dată? Cum s-a preparat cu secole în urmă? Cum se prepară în prezent, există oare vreo tehnologie modernă?! Cât este de important „parfumul” unei mâncări? Ce simțim mai întâi, gustul sau mirosul? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom primi răspuns. Mirosim și degustăm. Trecutul și prezentul fleicii cu ”chef de parfum”, Biró Botond Boldizsár
21 mai 2016, sâmbătă, 18:00-19:00
Prezentare sommelier* cu enologul Péterfi Sándor
Conacul și Crama Călimănești este situată la 22 de km de Târgu-Mureș, în satul Călimănești, în conacul Simén. Crama vă oferă doar vinuri de calitate, precum faimosul Királyleányka, Riesling, Sauvnion Blanc, Tramini, Neuburger. Vinurile au participat la mai multe concursuri și au fost medaliate și cu aur.
Péterfi Sándor este unul dintre enologii renumiți ai Conacului și Cramei Călimănești.
21 mai 2016, sâmbătă, 19:00-20:00
Concert One More Minute (participare gratuită)
Trupa One More Minute s-a înfiinţat în primăvara anului 2015, din 3 membrii ai formaţiei DNS din Borsec, unde au lucrat împreună 5 ani. Proiectul este conceput pentru apariţii în cafenele, diferite localuri, evenimete artistice, și nu în ultimul rând evenimente private. Trupa este compusă din: Mosneag Gellért – chitară, Szereceán Osszián – cajon, percuţie, Pop Ana-Maria – voce. În repertoriul lor regăsim standarde soft jazz, prelucrări de șlagăre pop, rock noi si vechi.
*Prezentare sommelier și degustare 25 lei/persoană, sau prezentare gastronomică și degustare 25 lei/persoană
** Participare la ambele evenimente 30 lei/persoană
*** Pentru prezentare și degustare locurile sunt limitate, pentru rezervare sunați la 0735-206-265, sau scrieți e-mail la adresa [email protected]
**** Participarea este gratuită pentru copii cu vârsta sub 14 ani (pentru degustare de vin se pot înscrie doar persoane cu vârsta peste 18 ani)
Parteneri:
Butcher's Kitchen Bistro, Conac și Cramă Călimănești, Béterv Lakásétterem- chef de parfum Bíró Botond Boldizsár
Mai multe detalii aici.