• Astăzi, 4.10.2023
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production

Noaptea Muzeelor la Sate - Castelul Rákóczi-Bornemisza, Gurghiu, Mureș

Scurtă descriere a evenimentului: 

Orele 15:00: Arta și Patrimoniul Local – atelier de cyanotipare pentru copii (7-12 ani)

Atelierul de cyanotipare pentru copii îmbină arta, natura și istoria, având ca scop introducerea participanților în fascinanta lume a cyanotipării, o tehnică fotografică alternativă, și dezvăluirea valorii parcului dendrologic local și a castelului din comunitatea lor.

Materialele necesare pentru atelier includ suporturi fotografice, soluții de fier (ammonium ferricianide și potassium ferricyanide), pensule, negative cu obiectele dorite și muuult soare, element esențial în expunerea imaginilor.

Atelierul începe cu o prezentare video sau cu imagini pentru a familiariza copiii cu întregul proces al cyanotipării. Urmează pregătirea soluției de bază și aplicarea acesteia pe suporturile alese.

Într-o plimbare ulterioară prin parc, copiii vor fi ghidați de către specialiști pentru a descoperi cele mai valoroase specii de arbori, modul de întreținere și valorificare a acestora. Totodată, cei mici vor alege negative vegetale din cadrul parcului, pentru a crea imagini inspirate de natura din jur. Acestea vor fi plasate pe suporturile pregătite și expuse la lumină pentru a prinde contur imaginile. În final, suporturile vor fi spălate și uscate, dezvăluind astfel operele de artă ale copiilor.

Atelierul de cyanotipare reprezintă o modalitate interactivă de a-i introduce pe copii în universul artei și al patrimoniului local. Prin această experiență aceștia vor dezvolta abilități artistice, vor învăța să aprecieze și să protejeze mediul înconjurător și vor descoperi bogăția culturală și naturală din propria lor comunitate.

Orele 21:00- 23:00: proiecție de film – Asociația K’arte în colaborare cu Asociația Unda Verde

După atelierul de cyanotipare pentru copii, vom continua cu o proiecție de film în curtea pitorească a Castelului Rákóczi-Bornemisza.

Parteneri și/sau sponsori ai evenimentului:
Muzeul Județean Mureș, Asociația Unda Verde, Asociația K’arte, Cașva Hospitality SRL, Atelier Undaverde SRL

Parteneri media ai evenimentului:
Radio Târgu Mureș, Ardeal TV, Zi de Zi

Acces: gratuit

Orar*: 15:00-23:00

Adresă: sat Gurghiu, str. Eroilor nr. 2, județul Mureș

Telefon: 0760.760.885

Email: bianca.bărbieru@gmail.com

Website: www.asociatia.undaverde.ro

Retele sociale: Facebook

Sursa

Sursa foto