• Astăzi, 8.12.2023
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production
25.03.2022
18:30

Întoarcerea de Laurenţiu Blaga (regia Adi Iclenzan)

la Sala Mică

Aflată în selecția finală pentru Piesa Anului 2018 la Concursul UNITER, piesa Întoarcerea de Laurențiu Blaga este o poveste despre cum trecutul ne poate marca prezentul și chiar viitorul atunci când unele lucruri nu sunt rezolvate la timpul lor.

Întoarcerea încearcă să investigheze modul în care întâmplări din istoria personală a fiecăruia dintre noi pot să ne urmărească sau să ne schimbe destinul dar și relațiile umane, pornind de la un fapt ce pare banal - întoarcerea unui prieten din trecut...

"Suprafaţa liniştită a prieteniei dintre două cupluri se crapă fin şi prin crăpături ies aburi ciudaţi, ce repun în mişcare emoţii vechi.

Există un autor specializat în depistarea unor astfel de mişcări subterane, de jos în sus, admirat în mod declarat de autorul Întoarcerii, precum şi de mulţi alţi oameni de teatru români: Neil LaBute. Şi mai există noul film românesc, căruia îi place să angajeze un astfel de raport cu omul în mediul său proxim. În dialog cu aceste spaţii interioare, teatrale şi filmice - aici îmi vine să plasez acest demers al lui Laurenţiu Blaga. Un teatru-film meticulos, camuflat în vorbire cotidiană şi pe care scrie ca pe un colet: Fragil."

Theodor-Cristian Popescu (fragment din prefaţa ediţiei electronice a piesei pe LiterNet.ro)

Distribuţia:

Andi GHERGHE – Mihai

Ştefan MURA – George

Georgiana GHERGU – Cristina

Ale ŢIFREA – Alexandra

Regia artistică şi scenografia: Adi ICLENZAN

Asistent scenografie: Adrian MATEI

Regia tehnică: Stelian CHIŢACU

Sufleor: Iolanda BELBE

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani!

Sursa

Sursa foto