• Astăzi, 31.05.2020
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production
  • AMPER - Asociația pentru Minți Pertinente
  • POL - Partidul Oamenilor Liberi

Sergiu Cioin - Râsu', Plânsu'...Iubirea

Turneul artistului Sergiu Cioiu poposește și la Sighișoara.

Maestrul Sergiu Cioiu și invitații săi îi așteaptă pe sighișoreni la spectacolul extraordinar “ Râsu’, plânsu’…iubirea!”.

Alături de maestru Sergiu Cioiu, în spectacol au fost invitați: Adrian Ivanițchi, Mihai Teacă, Silvana Andrada Tcacenco, spectacolul urmând a fi prezentat în Târgu Mureș, Mediaș, Târnăveni și Sighișoara, întâlnirea cu spectactorii sighișoreni fiind programată pentru 9 noiembrie de la ora 19.00 la sala Mihai Eminescu. Despre această întâlnire și suprizele spectacolului pregătit pentru sighișoreni am vorbit cu maestrul Segiu Cioiu.

Interviu

Spectacolul “ Râsu’, plânsu’…iubirea! “ ce va fi prezentat la Sighișoara în 9 noiembrie face parte dintr-un turneu regional. Biletele pentru spectacol se găsesc pe iabilet.ro și la Librăria Hiperion.
Acest turneu, de mare anvergură, organizat de Astra Dell Arte, cu sprijinul Uniunii Ziariştilor Pofesionişti din România şi al Fundaţiilor Elan si Action Art, în Transilvania, va cuprinde timp de 120 de minute, muzică, poezii şi poveşti ale lui Sergiu Cioiu şi ale invitaţilor săi, Adrian Ivaniţchi, Mihai Teacă şi Silvana Tcacenco, cu participarea extraordinară a pianistului Lyuben Gordievski, clipe în care ne vom bucura de minunea că… suntem!, după cum au declarat organizatorii turneului.
Seara va fi muzicală şi poetică, tandră şi ironică, în care poezia și cântecul vor compune prin simbioză, un soi de vrajă, o încălcare a unor tărâmuri la care nu oricine are acces, prin cântecele atent selecţionate în concert, ce te vor purta aproape pâna la Cer.
Repertoriul este alcătuit din cântece şi poezii de dragoste, compuse de Sergiu Cioiu pe versurile unor mari poeţi: Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Miron Radu Paraschivescu, Alexandru Mandy, George Ranetti, Ștefan Radof, George Topârceanu cât şi cu melodii din repertoriul invitaţilor, din muzica folk, populară şi pop.

Sursa