• Astăzi, 6.08.2020
  • Educație în Mureș
  • Vederi în Mureș
  • în Mureș
  • Revista Tuș
  • Republic Production
  • AMPER - Asociația pentru Minți Pertinente
  • POL - Partidul Oamenilor Liberi
18.01.2020
22:46

Concert Hi-Jack

"Când zici HiJack nu poți să nu te gândești la nopțile alea din Office pline de energie, veselie, dans, head-bang, urlete si bineînțeles multe-multe shot-uri și bere! 
Nu cred că există cineva căruia după o noapte cu Hijack să nu-i țiuie urechile a doua zi, să nu-l doară capul sau gâtul ...de la "cântat".
HiJack cântă la Office din 2009. De atunci cu frecvențe mari sau mici revin cu aceeași energie și atitudine de "we party like it's our mfckin' job". 

Te-ai săturat de aceleași piese cântate live de zeci de cover-banduri? 
Ei bine, HiJack a încercat să reinterpreteze capodopere din genul funk si rock pe care nu credeai că le vei auzi live vreodată. 
HiJack iți aduce piese noi sau vechi de la Black Eyed Peas și Eminem până la Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Jet, Lenny Kravitz sau Ac/Dc, dar vei găsi si nume ca Patrice, Kula Shaker, Natheniel Rateliff, The Proclaimers, Kings Of Leon sau Radiohead. 
Vei găsi parți de rap provocatoare, rifuri de chitară electrizante, refrenuri cântate doar cu publicul, solou-ri de instrumente dar și linii melancolice care te vor face sa te impaci cu orice rău din viața ta. De asemenea, elementul surpriză face parte din meniul HiJack la fel și dorința trupei de a deveni una cu publicul prezent. 

Părerea băieților e ca un eveniment unde cântă o trupă de coveruri nu trebuie să fie un concert la care trupa cântă iar publicul aplaudă, ci un party unde toată lumea căntă si face parte din atmosfer ă .
Interpretarea pieselor e simplă fără prea multe efecte si "brizbizuri" show-istice, accentul e pus pe mesaj si pe vibe-ul lor autentic dar totuși adaptată la personalitatea formației.
La fel si componența trupei e una simplă: chitară, bas, tobe, voce, ici-colo cu câteva adaosuri de shaker sau tamburină, kazoo sau muzicuță.
Competența si talentul muzicienilor din trupă face ca acest format nici să nu necesite alte adăugări.
Fiecare membru din trupă are experiență muzicală de aproape 20 de ani. Unii dintre ei câștigându-și existența din muzică.
HiJack nu este o trupă foarte cunoscută în "breșă" dar are prieteni, camarazi fideli cu care membrii trupei s-au împrietenit la party-uri, le-au cântat la nuntă, botez și care revin la fiecare "concert" de la Office sau alte locații din apropierea lor. 
Sunt povești care s-au născut la cântări cu HiJack, familii care sau format. 
Vestea despre HiJack s-a dus mai mult din gură-n gură. Totul a fost și este cât se poate de natural și organic la ei, cântă numai ce le place, când le place și unde le place.
La baza existenței trupei stă dragostea pentru muzică, nimic mai mult.
Din cauza asta, se poate spune că sunt un cover-band de nișă, adică cum s-ar zice, "pentru cunoscători"."

Componenta trupei:

Willy Scheibert - vocal 
Karcsi Boer - guitar 
Mihai Toganel - bass 
Marius Pop - drums

Sursa 

Sursa foto